Contact

Frequently asked questions

HOEVEEL FABRIEKEN HEEFT Brinky?

Continental Bakeries heeft momenteel ca. 12 fabrieken in Europa waar onder andere koekjes, biscuits, ontbijtkoeken, beschuiten, rijstwafels en toastjes worden gemaakt. Onze Brinky Choco Fourré komt al jaren uit onze fabriek in Rucphen, gewoon in Nederland. Iedere dag worden daar met de grootste zorg onze heerlijke koeken gemaakt, waaronder de Brinky's.

IK BEN ALERGISCH VOOR GLUTEN, KAN IK Brinky eten?

Nee, helaas kan dat niet. Geen van de Brinky's zijn glutenvrij. Dat komt omdat er tarwe-, rogge- en gerstebloem in zit, zoals in de meeste koekjes, brood en banketproducten. In deze tarwesoorten zitten gluten. Mensen met een gluten-intolerantie of coeliakie kunnen gewone tarweproducten helaas niet goed verdragen.

IN WELKE WINKELS KAN IK Brinky kopen?

De Brinky Choco Fourré is in vrijwel iedere supermarkt in Nederland verkrijgbaar, behalve bij de discount formules ALDI en Lidl. Mocht je iets van Brinky missen in jouw favoriete supermarkt, vraag er dan naar bij de supermarkt manager.

WAAROM IS DE Brinky Choco Fourré INEENS DUURDER GEWORDEN?

Er is steeds meer vraag naar lekkere, maar ook verantwoord geproduceerde producten. Wij streven naar de beste productsamenstelling en willen als fabrikant ook onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaamheid. De Brinky Choco Fourré 300g is recent vernieuwd en verbeterd. Er wordt een hoge kwaliteit echte Belgische chocolade gebruikt, welke vanaf nu ook voorzien is van het UTZ keurmerk voor duurzame cacao productie. Daarnaast wordt de vanille crème in onze Brinky koek nu ook gemaakt met echte Bourbon Vanillestokjes. Hiermee is de smaak van de koek nog verder verbeterd en 100% natuurlijk. De Brinky Choco Fourré heeft nog altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding ten opzichte van de alternatieven in het kinderkoek schap.

IK ZIE ALLEMAAL KLEINE ZWARTE ‘SPIKKELS’ IN DE CRÈME VAN MIJN BRINKY KOEK. WAT IS DAT?

De vanille smaak in de crème tussen de twee biscuits is vervangen door echte Bourbon Vanillestokjes. De kleine zwarte ‘spikkels’ in de crème zijn afkomstig van de vanillestokjes en geven de heerlijke, natuurlijke vanillesmaak aan de crème. Daarmee is de smaak 100% natuurlijk verkregen. Er is dus niks mis met de koek, integendeel.

IN WELKE LANDEN WORDT Brinky's verkocht?

Brinky is al 30 jaar een begrip in Nederland en een écht Hollands merk. Sinds een aantal jaren worden de Brinky's ook in sommige supermarkten in bijvoorbeeld België, Frankrijk en Duitsland verkocht. Vandaar ook de extra talen op de achterzijde van de Brinky verpakkingen. Ben je zelf Brinky tegengekomen op vakantie in het Buitenland? Wij vinden het altijd leuk om een foto te ontvangen! ;)

Back to top