-->

30 JAAR BRINKY
in Nederland

Brinky is al ruim 30 jaar bekend & vertrouwd bij Nederlandse huishoudens. Ons meest bekende product is de Brinky Choco Fourré.

Brinky zou je het lekkerste koekje ter wereld kunnen noemen. Maar dat gelooft eigenlijk niemand. Want hoe kan dat immers voor dat geld? Nee, Brinky is gewoon een hele lekkere koek voor een prima prijsje. Handig per stuk verpakt voor thuis bij de thee, onderweg, gezellige feestjes of gewoon om uit te delen. En met verschillende vormen en smaken is er genoeg keuze voor elke Brinky-fan!


Ons verhaal over 30 jaar Brinky in Nederland

In 1917 neemt Andre van den Brink de bakkerij van zijn schoonvader over en specialiseerde zich in de productie van speculaas en sprits koeken. Omstreeks 1950 werd een nieuwe fabriek gebouwd voor onder andere Frou Frou wafels, sprits, speculaas en biscuit. In 1980 ziet het merk Brinky voor het eerst het levenslicht als per stuk verpakte wafeltjes met chocolade. Enkele jaren later komt ‘Brinky Geel’ op de markt als betaalbaar alternatief voor de bekende Choco Prince. Na ruim 30 jaar is onze Brinky Choco Fourré nog altijd ongekend populair.

Brinky advertentie Allerhande 1998:


Brinky mee in de schooltas. Wie is er niet groot mee geworden?


Back to top